Nexe Grupa:    Hrvatska    Srbija    Bosna i Hercegovina        HR   EN

Naslovnica

Proizvodi i usluge

Odnosi s javnošću

Investitori

Ljudski resursi

Održivi razvoj

Kontakti

Katalozi ponude

Odaberite grupu proizvoda

Odaberite katalog
Download kataloga

Završena prva faza izgradnje industrijskog kolosijeka

U Našicecementu d.d. Našice privedena je kraju I. faza izgradnje industrijskog kolosijeka. Riječ je o projektu u kojem su prvi konkretniji koraci napravljeni još prije pet godina. S obzirom na velike količine roba u dovozu te cementa u odvozu, Uprava je prepoznala nužnost izgardnje industrijskog kolosijeka s konačnim ciljem rasterećenja cestovnog prometa i posljedično tome povećanju sigurnosti samog prometa.

Pripremni radovi za ovaj projekt pokrenuti su još 2006. godine, a početak samih radova izgradnje bio je u kolovozu 2008. godine. Prva faza ovog projekta, čiji je cilj osigurati uvjete dovoza potrebnih sirovina u tvornicu, nedavno je završena i u tijeku su pripremne aktivnosti za tehnički pregled. Dužina industrijskog kolosijeka za potrebe I. faze iznosi oko 900 metara. Glavni projektant bila je tvrtka Željezničko projektno društvo d.o.o. Zagreb, a glavni izvođač Nexe gradnja d.o.o. Našice. Dodatno, posebne radove izmještanja plinovoda obavila je tvrtka Zagreb Montaža. Vrijednost radova ove I. faze je 26 milijuna kuna.

U naredne tri godine, do 2014.,  predviđen je i završetak II. faze ovog projekta. Njom će se omogućiti odvoz cementa iz tvornice i predstavlja složeniji dio projekta, jer zahtijeva veće infrastrukturne zahvate, transportne sustave, silose za utovar cementa, vage. Vrijednost radova II. faze procjenjuje se na 50 milijuna kuna.