ŽELJKO LUKAČ, PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA NEXE d.d.

Željko Lukač rođen je 1969. godine u Zagrebu. Diplomirao je na sveučilištu Mary Hardin Baylor u Beltonu, Texas, 1993. godine, smjer Marketing i financije. 1995. godine završio je magisterij iz poslovnog upravljanja (MBA) na Sveučilištu Texas u Austinu. Nakon završetka magisterija kratko vrijeme radi u Americi, te se sredinom 1996. godine vraća u Hrvatsku gdje se priključuje vodećoj osiguravajućoj kući Croatia Osiguranje d.d. U težnji za bržim napredovanjem u februaru 1997. godine odlazi u Europsku banku za obnovu i razvoj (EBRD) u kojoj počinje raditi kao financijski analitičar. U Europskoj banci za obnovu i razvoj radio je na poziciji glavnog bankara u Uredu EBRD-a u Zagrebu i Londonu i bio odgovoran za različite projekte kreditiranja i ulaganja dioničkog kapitala u sektorima građevinskih materijala, prehrambene industrije, turizma i farmaceutske industrije.

2003. godine zajedno s partnerima osniva i vodi prvi hrvatski private equity fond - Quaestus Private Equity Kapital. 

Tokom 2008. godine preuzima i dužnost predsjednika Uprave Metronet telekomunikacije d.d. – firme kojoj je većinski vlasnik Quaestus fond i koja je zapala u financijske poteškoće. Nakon uspješno provedenog operativnog i financijskog restrukturiranja, u februaru 2017. godine uspješno realizira prodaju većinskog udjela u Metronetu. 

Trenutno g. Lukač radi kao predsjednik Uprave u društvu Inceptum ICT gdje je zadužen za realizaciju poslovnog plana i koordinaciju članova Uprave. Također obavlja i dužnost predsjednika Nadzornog odbora u NEXE d.d.
Vrh