ŽELJKO PERIĆ, PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA NEXE GRUPE d.d.

Željko Perić rođen je 1958. godine. Diplomirao je vanjsku trgovinu na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1982. godine. Tijekom poslovne karijere završio je veliki broj stručnih seminara i treninga na poslovnim školama, edukacijskim centrima i investicijskim bankama, poput Harvard Business School, Boston;  IMD, Lausanne; IEDC, Bled; Management Center Europe, Bruxelles; UBS, Zurich, itd.

Od 1984. do 1990. godine radio je u Ingri na realizaciji složenih investicijskih projekata u inozemstvu. U razdoblju od 1990. do 1992. radi kao viši stručni savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske u Odjelu za ekonomske odnose s inozemstvom. Polovinom 1992. odlučuje se vratiti u gospodarstvo i prelazi u Hidroelektru d.d., na poziciju financijskog direktora. 1993. godine odlazi u Plivu na mjesto direktora inženjeringa. 1996. godine promoviran je na poziciju direktora financija Plive. Članom Uprave Plive imenovan je krajem 1999. godine. 2002. godine odlazi na mjesto predsjednika Uprave Lura d.d. (današnji Dukat).

Početkom 2005. godine osniva vlastitu konzultantsku firmu, Caper d.o.o. specijaliziranu za savjetovanje u projektima akvizicija i spajanja. Željko Perić predsjednik je nadzornih odbora Nexe grupe d.d. Našice, Našicecementa d.d. Našice i Dalekovoda, Zagreb, a u karijeri je također bio član nadzornih odbora vodećih hrvatskih kompanija: Ina d.d., Atlantic Grupa d.d., Zagrebačka banka d.d., Zagrebačka burza d.d. itd.
Vrh