Sustavi upravljanja

decoration decoration decoration
Sustavan pristup vođenju i upravljanju procesima je način na koji osiguravamo ostvarenje svoje misije i vizije te svojih strateških ciljeva. Uvođenjem i održavanjem certificiranih sustava upravljanja brinemo o svojoj društvenoj odgovornosti.

Sustav upravljanja kvalitetom

Sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001 predstavlja temeljni sustav na koji se mogu nadograditi drugi sustavi upravljanja. Prva certificirana tvrtka je NEXE d.d. sa datumom prvog odobrenja 03.03.2000. godine. Ostale tvrtke Grupe su certificirane 2008. godine u jedinstveni sustav upravljanja, a tranzicija na novo izdanje norme iz 2015. godine je provedena u srpnju 2018. godine. Ovo dugogodišnje posjedovanje certifikata pokazuje našu predanost i opredjeljenje sustavnom pristupu.

Certificirane tvrtke su:

  • NEXE d.d. Našice (djelatnost razvoja, proizvodnje i prodaje cementa i betona)
  • Dilj d.o.o. Vinkovci (djelatnost razvoja, proizvodnje i prodaje crijepa od gline, šupljih blokova i međukatne konstrukcije od gline)
  • IGMA d.o.o. Koprivnica (djelatnost razvoja, proizvodnje i prodaje predgotovljenih betonskih elemenata, te proizvodnje i prodaje kamenih agregata)
  • Polet a.d. Novi Bečej (djelatnost razvoja, proizvodnje i prodaje crijepa i od gline, opečnih zidnih elemenata)
  • Polet – keramika d.o.o. Novi Bečej (djelatnost razvoja, proizvodnje i prodaje keramičkih pločica)
  • Tvornica opeke d.o.o. Sarajevo (djelatnost razvoja, proizvodnje i prodaje šupljih opečnih elemenata)

Sustav upravljanja okolišem

Sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001 uveden je i certificiran u NEXE d.d. od 2004. godine. Tijekom srpnja 2018. godine uspješno je provedena tranzicija na novu normu iz 2015. godine. U ostalim tvrtkama Grupe postoji sustav upravljanja okolišem koji nije certificiran.

Sustav upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu

Sustav upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu prema normi BS OHSAS 18001 uveden je i certificiran samo u NEXE d.d. 2009. godine, a 2020. godine provedena je tranzicija na ISO 45001. Isto kao i sustav upravljanja okolišem, iskustva u primjeni se koriste u drugim tvrtkama Grupe.

Sustav upravljanja energijom

NEXE d.d. i Dilj d.o.o., kao „velika poduzeća“, s energetski intenzivnim procesima proizvodnje, su se odlučili za uvođenje ISO 50001 kao korak više u svom poslovanju i logičnu nadogradnju već postojećih sustava upravljanja. Certifikacija u NEXE d.d. je provedena 2016. godine, a u Dilju 2017. godine. Obje tvrtke su 2020. godine provele tranziciju na novo izdanje norme iz 2018. godine.

Nexe Grupa - Politika kvalitete

NEXE d.d. Našice - Politika energije, zaštite okoliša i zdravlja i sigurnosti

Dilj d.o.o. Vinkovci - Politika upravljanja energijom