NA PRIGODNOJ SVEČANOSTI U KOPRIVNICI OBILJEŽEN ZAVRŠETAK NOVOG ULAGANJA NEXE GRUPE – NOVA BETONARA U DRNJU

decoration decoration decoration

Koprivnica, 7. rujna 2022. – NEXE grupa i njena članica, tvrtka IGMA d.o.o. Koprivnica koja se bavi eksploatacijom i preradom šljunka i pijeska te proizvodnjom betona i betonskih elemenata, danas su prezentirali rad novog postrojenja - betonare u Drnju, te tako označili dovršetak ovog investicijskog projekta. Vrijednost ulaganja je 4,3 milijuna kuna, a cilj je osuvremenjivanje proizvodnje betona i prilagođavanje novim tehnologijama. Zahvat izgradnje obuhvatio je prostor proizvodnje betona s miješalicom, linijski spremnik agregata s mogućnošću doziranja šest različitih frakcija, ukupnog kapaciteta 120 m3 i tri silosa cementa od kojih svaki ima kapacitet 80 m3. Završene su i prateće građevine uz betonaru, spremište aditiva i upravljački kontejner te separator otpadnog betona.

Cilj ovih ulaganja je još racionalnije gospodarenje resursima, dodatno unapređenje kvalitete proizvoda i stupnja zaštite okoliša te zadovoljavanje sve veće potražnje tržišta za proizvodima tvrtke IGMA d.o.o. Ulaganje u  Betonaru Drnje logičan je slijed rasta i razvoja tvrtke. Naime, poslovanjem u 2021. godini, IGMA d.o.o. ostvarila je rast ukupnog prihoda od 10 posto u odnosu na 2020. godinu, a neto dobit poslovanja u 2021. godini veća je za čak 27 posto. Rast ukupnog obujma poslovanja rezultat je kontinuiranog jačanja poslovanja te napora za pronalaženjem novih rješenja, kupaca i projekata u građevinskom sektoru.

„Betonara u Drnju primarno će proizvoditi betonske mješavine za proizvodnju prefabrikata i transportnih betona. Realizacijom ovog projekta ubrzat će se i povećati proizvodnja transportnog betona što je iznimno važno kod velikih projekata. Ova betonara omogućit će postizanje kvalitetnijeg zamjesa betona, kontrolirano doziranje i potrebna mjerenja, od vlage agregata do vlage i konzistencije gotovog transportnog betona i vlage suhog betona za proizvodnju prefabrikata u sklopu tvornice. To uključuje proizvodnju betonskih kanalizacijskih, odvodnih i oborinskih cijevi i betonskih HŽ elemenata iz asortimana IGMA d.o.o. Zbog kvalitete i sastava šljunčanih proizvoda, IGMA ostvaruje sve veći udio na tržištu agregata za beton te sve veće učešće u važnim infrastrukturnim projektima RH. Ovim ćemo projektom, vjerujem, nastaviti tržišni uspjeh i osigurati budućnost za naše radnike i proizvodnju.“

Karlo Šisl, direktor tvrtke

IGMA d.o.o. od 2006. godine posluje u sastavu regionalnog proizvođača građevinskog materijala NEXE Grupe, te je do danas u okviru ovog poslovnog sustava u IGMA-i izvršen niz ulaganja u modernizaciju tehnologije, nove proizvode, kvalitetu procesa i proizvoda vrijednih preko 86 milijuna kuna.

„I u IGMA-i primjenjujemo istu politiku poslovanja – ulaganje u proizvodnju i sve poslovne procese, naše zaposlenike, ali i u izgradnju odnosa s lokalnom zajednicom. To potvrđuje i nedavno realizirana donacija izgradnje pješačko-biciklističke staze u Općini Drnje u vrijednosti preko 1,1 milijuna kuna. Da NEXE Grupa ima namjeru dalje razvijati svoje koprivničko poslovanje potvrđuju i aktualni projekti. Među njima se svakako ističe EU sredstvima sufinanciran projekt povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije Keter. Potpora za ovaj projekt odobrena je iz natječaja OP Konkurentnost i kohezija Europskog fonda za regionalni razvoj i NPOO – Mehanizam za oporavak i otpornost, u iznosu od 14,5 milijuna kuna. Ovaj projekt, ukupne vrijednosti gotovo 40 milijuna kuna, rezultirat će povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenjem emisija CO2 i upotrebom obnovljivih izvora energije putem nabave novoga plovnog bagera, postavljanja novog sustava transportera za transport šljunka i postavljanja fotonaponske elektrane na sustavu transportera.“

Ivan Ergović, predsjednik Uprave NEXE d.d.

decoration decoration