NOVIM KOLEKTIVNIM UGOVOROM U NEXE d.d. POVEĆANA MATERIJALNA PRAVA RADNIKA

Našice, 03. srpnja 2023. – U najvećoj članici NEXE Grupe – NEXE-u d.d. danas je potpisan novi Kolektivni ugovor čime je povećana osnovica za obračun plaće (koeficijent 1,0) za 10%, a zadržana su i sva dosadašnja materijalna prava radnika u maksimalno neoporezivom iznosu (božićnica, regres, nagrada za rezultate rada, dar u naravi, dar za djecu…).

Novim Kolektivnim ugovorom prestaje važiti prošlogodišnji kolektivni ugovor koji je bio sklopljen na dvije godine, s rokom važenja do lipnja 2024. Zbog povećanih troškova života, poslodavac i Sindikat pristupili su kolektivnom pregovaranju godinu dana ranije, te je u cilju povećanja zadovoljstva zaposlenika dogovoreno povećanje materijalnih prava radnika.

Kolektivni ugovor za NEXE d.d. potpisali su zamjenik predsjednika Uprave i član Uprave NEXE d.d. Stjepan Ergović i glavni sindikalni povjerenik Marijan Baričević.

„NEXE Grupa u svim je svojim tvrtkama izrazito osjetljiva na potrebe svojih zaposlenika, kako u dijelu zaštite na radu, uvjeta rada, obrazovanja i napredovanja, ali i materijalnih prava radnika. Zbog toga smo i u NEXE d.d. i prije isteka aktualnog kolektivnog ugovora pristupili socijalnom pregovaranju i na zadovoljstvo svih uključenih u ovaj proces, postigli još jedan dogovor“, izjavio je zamjenik predsjednika Uprave i član Uprave NEXE d.d. Stjepan Ergović, te dodao kako se i u ostalim članicama NEXE Grupe pristupilo korekciji plaća s ciljem njihova povećanja.   

Glavni sindikalni povjerenik Marijan Baričević također je izrazio zadovoljstvo u ime pregovaračkog tima Sindikata graditeljstva Hrvatske – sindikalne podružnice NEXE d.d. uspješno završenim procesom kolektivnog pregovaranja.

„Uz redovne kvartalne sastanke koje poslodavac i Sindikat održavaju s ciljem razmjene informacija o poslovanju, zadovoljni smo što smo i prije isteka prethodnog Kolektivnog ugovora kod poslodavca naišli na razumijevanje i započeli socijalno pregovaranje tijekom kojeg smo postigli novi dogovor o povećanju materijalnih prava radnika, jer je zadovoljan radnik i najbolji radnik. Uvjeren sam u nastavak dobre suradnje između Sindikata i poslodavca i u budućnosti“, poručio je Marijan Baričević.

decoration decoration